رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی: ترویج فرهنگ صبر، استقامت و صلح و سازش در جامعه ضروری است

حجتالاسلام و المسلمین زرندی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در جلسه شورای قضایی استان با تقدیر از زحمات و خدمات خدمتگزاران به مردم در مجموعه دستگاه قضایی استان، گفت: سند تحولی را که قاضی شهید و شهید خدمت آیتالله رئیسی همچون یک نقشه راه در پیش روی دستگاه قضایی قرار داد و مورد تأیید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت، امروز با یک نگاه متعالی و با درایت حضرت حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای در حال اثر گذاری بر فرایندهای گوناگون در دستگاه قضایی است و باید منتظر آثار مثبت بیشتری در آینده از اجرای این سند باشیم.
وی با اشاره به توطئههای همیشگی دشمنان بر علیه جبهه حق، اظهار کرد: این دسیسهها و دشمنیها در طول تاریخ جریان داشته، اما بر اساس توصیهها و تأکید آیات قرآن کریم، مؤمنین باید در برابر پافشاری دشمنان بر دشمنی خودشان صبر کنند به این معنی که در برابر هجمهها و فشارها، استقامت کنند.
حجتالاسلام والمسلمین زرندی با اشاره به لزوم بهرهگیری درست و کاربردی از مفاهیم موجود در روایات و آیات قرآن حکیم، افزود: از این منظر میتوان به عبارت و تواصوا بالصبر نگاهی متفاوت داشت به این معنی که در برابر صبر دشمن، بر موضع حق خودمان استقامت و پایداری کنیم و این نکته همان برداشتی است که مقام معظم رهبری مدظله العالی به آن اشاره میفرمایند.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی با اشاره به دشمنی دشمنان ملت بزرگ ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، عنوان کرد: هرچند این دشمنیها نسبت به ایران به قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی باز میگردد، اما از آنجا که انقلاب به مردم ایران روحیه خودباوری داد، دشمنیها تشدید شد به نحوی که از تمام ظرفیتها برای صدمهزدن به مردم ایران استفاده کردند، اما مردم در برابر این توطئهها استقامت و بر سر آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی پایمردی کردند.
حجتالاسلام والمسلمین زرندی با اشاره به مفهوم واژه رابطوا که همراه با واژه صابروا در سوره مبارکه آل عمران مورد تأکید قرار گرفته، گفت: یکی دیگر از مفاهیمی که توجه به عمق آن میتواند برای ما در موقعیت کنونی راهگشا باشد همین مفهوم رابطوا به معنی تعیین خطمشی در زمینه حفظ حد و مرزها است تا ارتباط، ارتباط سالمی باشد.
وی تصریح کرد: بر این اساس و در نگاهی دیگر میتوان چنین استنباط کرد که باید مرزهای خودمان را در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، عقیدتی، اقتصادی، و جغرافیای حفظ کنیم تا جامعه به رستگاری رهنمون شود.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی با اشاره به فشارهای مستمر اقتصادی دشمن بر ایران، افزود: در کنار این فشارها متأسفانه در برخی مقاطع شاهد بی تدبیریهایی نیز از سوی بعضی از مسئولان در حوزه اقتصاد بودهایم، حال آنکه بر اساس دستورات قرآن کریم مرزهای اقتصادی به صورت ویژه باید حفظ شود به این معنی که، اقتصاد کشور توانمند و معیشت مردم در برابر هجمه دشمن حفظ شود.
حجتالاسلام والمسلمین زرندی با اشاره به تحمیل جنگ ۸ ساله به ایران، گفت: دشمن از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با تهاجم به مرزهای جغرافیایی، به مرزهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ما نیز حمله و تجاوز کرد، بنابراین حفظ مرزها به حفظ مرزهای جغرافیایی محدود نمیشود، بلکه در حال حاضر حفظ توانمندیهای اقتصادی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است و از آنجا که دشمن در برابر تهاجم به مرزهای جغرافیایی شکست خورد، به دنبال تهاجم به سایر مرزهای ما از جمله مرزهای فرهنگی و عقیدتی و اقتصادی است و این وضعیت را از طریق فضای مجازی ادامه دنبال میکند.
وی با تأکید مجدد بر مفهوم صبر در قرآن کریم و لزوم بهره مندی اجتماعی از آن گفت: دستیابی به این مهم، نیاز به توفیق الهی دارد و این توفیق جز با تضرع به درگاه الهی حاصل نمیشود، همانگونه که خداوند متعال در سوره مبارکه نحل آیه ۱۲۷ اشاره میفرماید که واصبر و ما صبرک الا بالله، بر این اساس توفیق صبر در برابر مشکلات و استقامت در برابر فشارها را نیز باید از خداوند متعال بخواهیم.
حجتالااسلام والمسلمین زرندی در ادامه با اشاره به سیاستهای دستگاه قضایی در زمینه کاهش ورودی و موجودی پروندها، گفت: در این زمینه تجربیات عملیاتی خوبی وجود دارد که در نهایت سبب کاهش ورودی و موجودی پروندهها در برخی حوزههای قضایی در استان شد و این کار در سالیان متمادی پیگیری شد تا به نتیجه رسید.
وی با انتقاد از جرم انگاری بسیاری از مسائل گفت: در سایر کشورها نیز سعی شده تا بسیاری از مسائل از طریق غیر قضایی پیگیری و حل و فصل شود، بر این اساس باید به دنبال قضازدایی از عناوین باشیم، این در حالی است که بسیاری از عناوینی که هم اکنون جرمانگاری شده، مرتبط با دستگاه قضایی نیست، اما سر ریز مشکلات به قوه قضاییه است که باید این رویه تغییر پیدا کند.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی با اشاره به الگوهای موفق به کارگرفته شده در دستگاه قضایی، اظهار کرد: تلاش در زمینه حل اختلاف در بین مردم از جمله این الگوها بود که مورد تأکید خداوند متعال قرار داشته و در این راستا کارکنان دستگاه قضایی نقش بسزایی ایفا کرده و سبب کاهش اختلافات و افزایش صلح و سازش شدهاند، بنابراین باید به دنبال تقویت نهاد صلح و سازش با استفاده از تمامی ظرفیتها باشیم.
انتهای پیام/